birthday party + bio

Igår åkte jag och mamma hem till storasyster Linn i Mesta. Hon fyllde ju år :D Vi hade köpir ljus som såg ut som stenar i present till henne. :) Tror hon blev glad för dem.
Det var massa folk på kalaset så klart. Det är det alltid. :) Vi åt jättegod plockmat och sen god semeltårta till efterrätt. Och så kakor såklart. :)
Bildregn...






Toppen kalas! Kul att träffa alla fina människor igen.
Senare samma kväll kom Morgan hem till mig men vi tog det mest lugnt hela kvällen. :) Jag var trött och han var lite sjuklig. Så det var lika bra det. Vi somnade tidigt.


Idag gick vi däremot på bio! :D Vi såg Percy Jackson: the lightning thief. Eller som den heter på svenska - Percy Jackson: kampen om åskviggen. Haha snacka om oika titlar. Jaja.
Hur som helst så var det en riktigt bra film! :D Mysigt avslut på helgen. ♥


sammet.

Köpte en ny klänning för ett par dagar sen. :)
Grå sammet. Lovely!


Den är suuuperlåg i ryggen. Haha.


elvis.

Idag är jag ju ledig och tanken var nog att jag skulle läsa litterturen inför den kommande språkveckan men jag har inte orkat. Haha. Istället har jag tittat på Sikta mot Stjärnorna-klipp på Youtube. XD Haha jag ääälskade det programmet när jag var mindre.
Hittade en underbar människa som gjorde en Elvis imitation och vann. Det här ÄR Elvis. Så måste det vara. Rösten är heeeelt underbar! Det visade sig dessutom att denne men även varit med i melodifestivalen 1996 och haft flera låtar på svensktoppen. Haha så lite man vet. Lyssna och njut!

                          
                                                    Ps: Karln är endast 19 år här. GALET!


frukost.

Gårkvällen blev helt okej lyckad. :D Spenderade den hos Emelie med henne, Lina och Magda. Vi lyssnade på musik, drack gott och bara umgicks. Ska lägga upp bilder från det sen. :)

Nu är det däremot dags för frukost. Har gjort i ordning en stor sådan och den ska avnjutas till ett Våra Bästa År avsnitt! Skulle egentligen ha gjort gröt men vi hade för lite mjölk. ): p: Så det fick bli mackor och yoghurt + apelsinjuice. Väääldigt gott! Är superhungrig.


freetime.

Idag har jag varit ledig. Det har varit SÅ skönt. Fick sova hur länge jag ville. Vaknade klockan 11:30 ungefär och då låg Candace bredvid mig. Mysmorgon! Gick upp och gjorde gröt och mackor som jag åt till Våra Bästa År. Fick titta på Youtube som vanligt eftersom jag ligger efter typ 15 avsnitt. XD Haha nu har jag iallafall kollat ikapp lite, ska börja på avsnitt 10 feb sen.

Emelie hörde av sig tidigare idag och det verkar som om det blir hemmafestchill med spel hos henne nu ikväll. :) Jag måste dock börja med maten snart så jag kan gå iväg sen. Är van att äta supersent men ikväll blir det ändring. Haha. Tar med lite god dricka och ett glatt humör så blir nog detta en lyckad kväll. :) Är ju ledig imorgon med så. :D Eller vi har "läsdag"...

jeans jacket.


För ett tag sen köpte jag en ny jeansjacka. :)
 Hade alltid det på våren när jag var mindre men har inte haft någon på jättelänge.

Köpte en lite ljusare variant från H&M.
Prisvärd och heeeelt okej snygg. :) 
299:-

Den blir skön i vår!



















 



 

birthday boy.

Igår och idag har Morgans födelsedag firats! :) Men mest igår. Då hade han kalas och en massa folk kom. Idag har vi tagit det mer lugnt men hann fick paket idag också. ^^ Mysigt avslut på helgen blev det iallafall och idag var både han och jag lediga. Det var skönt. Mer bilder finns på Bilddagboken. :)

                  
                                                                           Suddisar.

Imorgon har jag matematikdidaktik och jag skulle ha läst klart kursboken. Men jag har verkligen inte haft lust. Eller tid. Slutar klockan 12 imorgon dock. Tur det, för jag måste skriva en matematikreflektion på en a4. Har inte ens börjat än. Suck. Ska ta tag i det imorgon. :)

Ska försöka somna tidigt ikväll så jag kommer upp kl 8. Känner på mig att det kommer att bli kämpigt. Haha usch ja. Men det är bara att kämpa på. Gonatt.


i hate.

Jag hatar snön och vintern. Kommer defintitivt flytta ifrån Sverige och den här skiten en vacker dag. Om nu det blir några fler såna.
Detta hemska snöoväder har gjort så att Morgan inte vill åka hit till mig. Vi får inte träffas. :( Och vi som skulle fira hans födelsedag imorgon. Känner att allt är förstört. Jävla skithelg hittills rent ut sagt. Sitter helt själv och gör ingenting. Helt värdelöst.

Är det bättre väder imorgon kaaaanske jag kan ta mig till Västerås och då får vi fira honom lite. Men det ser mörkt ut. Det är fortfarande typ snöstorm här och han sa att det är ännu värre i Västerås. KUL. Jävla skit. Allt.
TUR att Morgan har tagit ledigt på måndag och att jag också är ledig då. Stor chans att vi får fira då. Vi två alltså. Och det är ju trots allt då han faktiskt fyller år. MEN ÄNDÅ. Alltid ska allt bli heeeelt fel och dumt. Jävla skit snö.

Opepp och allt känns ovärt. Inget positivt kan komma ur detta.

trist.

Idag var en mycket jobbig och ganska tråkig skoldag. Hade Fysik på morgonen och Matematikdidaktik på eftermiddagen. Otroligt segt. Jaja. Sen gick jag in en snabbis på H&M och testade en kjol, men den passade inte. Och det var väl lika bra det.

Mamma och jag har farit runt i massa affärer nu, bland annat Rusta och ÖB. Haha på jakt efter snyggt inslagspapper. Men det finns inget. :( Får väl slå in Morgans paket i tidningspapper. Haha vad fult. Nej men jag vet inte. :( Jaja.

Nu håller mamma på med maten och den blir hamburgare och pommes. Haha så lyxigt. Kanske inte, men dugligt gott. Iallafall de vegetariska burgarna. :) Nyttigt till och med.
Är helt slut. Skulle egentligen kanske bort på filmkväll men det är jag alldeles för seg för. Har tagit på mig myskläder så nu blir det hemmakväll. :)
Godkvääääll.

perfekt.

Idag hade jag matematikpass 1 i skolan. Gick bara halvdag så bara det gjorde dagen mycket lyckad. Haha vi höll visserligen på med bråk på lektionen och jag fattade typ ingenting. XD Trots ett vg i matte B. Mycket mysko. Slutade som sagt klockan 12 och då sprang jag in på H&M och sen sprang jag hem. Haha var supertrött och hungrig. Kokade gröt och åt den till Våra Bästa År som jag såg på youtube. Lyckat.

Sen hörde Mella av sig och så bestämde vi träff på stan. :) Var nere till typ 14:10 och då mötte jag först mamma på Myrorna. Vi tittade runt lite och jag hittade 2 filmer för 5 kronor styck. Värt. Sen kom Mella dit för att möta upp mig och sen uträttade vi lite ärenden som hon hade, bland annat på biblioteket. Haha så vuxet. Efter det gick vi till Smak och fikade med fransk chokladtårta. Haha de är så sjukt goda! Det är typ choklad och vaniljkräm kaka. Haha. Mumsigt värre. Vi fikade längelänge som vanligt och hade det mysigt. <|:)

Väl hemma sen så följde jag med mamma till Ica och så handlade vi inför middagen. Det blev hemgjord pizza. Mums mums igen. Och kvällen avslutades i vardagsrummet framför tvn. Vi såg säsong 2 av I En Annan Del Av Köping. :) Men bara de tre första avsnitten. Haha det är synd att de är så korta!

Nu ska jag titta lite Våra Bästa år tills jag somnar. Låter perfa.


Chill personifierat. Eller kattifierat. ♥


den sextonde.

Idag firar jag och Morgan 4 år och 10 månader. ♥
Fast firar och firar vet jag inte. XD Haha men det är värt att nämna iallafall.

Idag har jag haft heldag i skolan. Igen. Snacka om trist. På förmiddagen hade jag matematikdidaktik och det var väldigt slappt. Man blev trött. Hade inte råd att äta ute, så till lunch åt jag en macka. Haha. Jag och Emelie satt och mumsade medan Lina åt lyxmat på Spicy Hot. Haha.
Sen efter lunch började fysik-eftermiddagen. Uuuuuuh. Det var tråkigt, tråkigt och tråkigt. Läraren är tråkig han med. Jaja sen blev klockan äntligen halv 4 och då fick vi gå hem. Men jag gick till stationen istället och tog tåget till Morgan. :) Skulle hämta en jacka som han köpt till mig :D Lägger ut bild sen nångång. Haha.
Sen hann vi med lite mys framför tvn och nu har jag nyligen kommit hem igen. :)

Ikväll när mamma kommer hem från kören ska vi fira fettisdagen med semlor. Mamma har köpt en chokladsemla till mig som jag är väldigt spänd på. XD Haha jag hoppas verkligen att den är god. Vet inte riktigt vad det är i, men istället för grädde är det nog chokladmousse. Muuums. Det blir väl till att sitta i soffan och titta lite tv. Myskväll. :)

Imorgon har jag halvdag! YES. Börjar 9 och slutar 12.
Nu ska jag däremot äta lite potatismos. :) Mammas egna. Haha så gott!

gynning.

Är det bara jag som tycker att det är skitkul att Carolina Gynning är tillbaka i rutan igen? :D Haha till min förvåning så slår jag ibland över till tv4s Förkväll på vardagarna, eftersom det ändå inte visas någonting bättre. Men jag har verkligen ogillat de stunder som Elisabeth Höglund varit med i rutan. Hon är så pinsam! Speciellt när Elin Kling kommer och de ska prata mode. För det kan hon verkligen ingenting om. Hon är ingen förebild för mig på något sätt och jag känner inte till någon som ser upp till henne. Så det är verkligen sköööönt att hon är borta från Förkväll nu! XD haha såå skönt.

Och hur kul är det nu inte att underbara Gynning tagit över efter henne?! :D Haha. Älskar den kvinnan. Hennes show I huvudet på Gynning var ju verkligen HUR kul som helst! Åh. Synd att hon bara stannar på Förkväll den här veckan. Hoppas att hennes tid blir förlängd. tih. DÅ ska jag fan sitta klistrad varje dag. Haha!


alla hjärtans dag.

Från och med det att Morgan kom hem till mig på lördagskvällen har det varit så mysigt och underbart. Så borde alla dagar vara. Synd bara att skolan inte ger samma kick. Haha. I lördags köpte vi pizza och den var ovanligt god. Var inte sugen innan men efter första tuggan så var jag fast. haha. Sen myste vi till This Is It filmen med godis och annat gott. Fick dessutom tio röda rosor av Morgan när han kom! ♥ Myskväll!

Sen blev det söndag och mysmorgon. Vi låg kvar i sängen länge och sen gav vi varandra alla hjärtans dag presenter. :D Helt perfekt alla hjärtans dag helt enkelt. Vi hann med att gå en sväng på stan också. Inte helt fel. Hittade en jättesöt klänning som Morgan köpte åt mig! Bättre karl finns inte. :*
Det betyder vekligen mycket för mig att han kan hjälpa mig nu i dessa tider då jag veeerkligen inte har mycket pengar. Är i stort sätt helt pank. Får bidrag igen den 25e men det är ju ett tag kvar.
Tidigare idag på dagen så åt vi varsin semla. Mums! Grädden var blandad med mandelmassan och det var faktiskt väldigt gott!

Ser fram emot nästa helg som förhoppningsvis fylls med ännu mera gos, mys och dessutom ett födelsedagsfirande! Morgan fyller ju nämligen 23 år den 22a och det ska firas på söndagen. :)


Mitt hjärta och gos.


alone.

Usch känner mig så ensam! Morgan är trött och seg och kommer inte förrän ikväll. Då ska vi väl laga nåt gott att äta och sen kanske det blir film. :) Ska nog försöka undvika melodifestival-deltävligen ikväll iallafall. Haha det är ju verkligen inte så intressant som man får för sig när man tittar.
Jag vet inte vad som sker. Time will tell...

Måste verkligen gå och titta om det finns nåt gott i kylen för jag är redan hungrig.

fredag.

Har inte så mycket idéer till roliga rubriker längre känner jag. Haha.
Idag började jag tidigt med skola i Västerås men jag hann med 11:25 bussen hem igen. :) Spenderade dagen på stan och hittade lite snygga saker. :D Haha har verkligen inte pengar till det just nu men jag var tvungen. När jag kom hem hade jag dessutom fått en rabattkupong från H&M i brevlådan. XD 20% på valfri vara. Haha så jag springer nog ner en sväng till nu i helgen. :)

Håller på att laga mat i köket med mamma. Ikväll blir det hemmakväll och ta-det-lugnt-mys framför tvn. Imorgon kommer Morgan och på söndag ska han få sin Alla Hjärtans Dag present som jag pillat med under en längre tid. :D Haha. Egentligen är det som vilken dag som helst men jag tror att vi nog kommer uppvakta varandra lite extra. ♥

Gokväll!


onsdag.

Nu är jag klar med intervjuuppgiften jag fick inför pedagogikveckan. Det känns skönt. Har skrivit ut exemplar till alla i studiegruppen och så ska vi gå igenom allt imorgon. :) Jag hoppas att det går bra. Börjar klockan 09:15 så det blir till att ta 08:15 bussen härifrån till Västerås. Det är långdag så jag är nog inte hemma förrän halv 5. Uh. Lite jobbigt.

Idag har jag iallafall varit ledig så jag har hunnit uträtta ett och annat!
Har ju bland annat skrivit klart allt kring intervjun och så har jag varit på stan. Där gick jag först och främst till min tandläkare för estetisk rådgivning och det gick på 650 kronor. Så nu har jag lagt ca 1300 kronor på tandläkarbesök på 2 veckor. OVÄRT! Men iallafall, nu verkar det som om att jag blir tvungen till att skaffa tandställning i ca 1 år för att ts igen gluggen och sedan får jag betala för ett kirurgiskt ingrepp på tandköttet/läppen. Inte så kul men det är väl bara att ta tag i det antar jag. Har räknat ut att det nog kommer gå på ca 18 000 kronor. Alltihop, hela kalaset. Men men. Så är livet.
Sen efter tandläkarbesöket träffade jag Mella på stan! :) Vi gick runt i lite affärer för jag skulle köpa något hemligt. haha. Sen gick vi till Smak och fikade huuur länge som helst. ♥ Väldigt trevligt.

Nu ikväll ska jag bara ta det lugnt känner jag. Och så måste jag verkligen bestämma mig för det här med tandställningen. Antar att det bara är att köra. Go for it liksom. Man lever bara en gång.

PS: SVENSKA HOLLYWOODFRUAR KOMMER SNART TILLBAKA TILL TV3!!! :D


Jonna i mina glasögon.


valentine.

Jag tror jag vet vad jag ska hitta på till Morgan på Alla hjärtans dag. Vi brukar inte fira sådär jätteseriöst men nu infaller det ju på en söndag och då kan man ju passa på! hihi. Hoppas att jag får någonting tillbaka.. tih. Har slängt ut lite pikar så jag tror han fattar.
Något som jag däremot inte nämnt är smycken. Trodde att affärer som Guldfynd bara hade en massa dyrt men jag hittade två snygga armband som inte alls var dyra! Slutar nog med att jag går och köper dem till mig själv. XD


söndag + måndag.

Igårkväll åkte jag och Morgan till Pappa & Ann på middag. Där var även Elin & Erik + Oscar och Ida samt hennes nya kille Petter. Det var himla trevligt! De bjöd på trerätters och stämningen var på topp! Efter det åkte Morgan hem till sig och jag gick ner till Willys för att möta upp mamma för vi skulle handla lite.

                                           Dessert. Vattenmelon, sorbet, jordgubbar & chokladbit.

Idag fic jag gå upp tidigt och ta bussen till Västerås. Nu har pedagogik-veckan börjat! Den verkar inte särskilt kul tyvärr. Vi ska ut på fältarbete på onsdag för att intervjua. Uuuh. Men men jag tror jag vet hur jag ska greja det. Haha. Med hemliga medel så.
Gick hemifrån klockan 07:50 imorse och kom hem klockan 16:30. Så jobbigt! Så fort jag kom hem så fick jag titta runt i lägenheten så att det inte börjat droppa på något mer ställe. Vi har ju som sagt vattenläckage i lägenheten. Väldigt irriterande alltså. Men det hade som tur var inte kommit på något nytt ställe. Tror det beror på att det var kallare ute idag, runt 4 minus iallafall.

Nu ska jag och mamma titta på Familjen Annorlunda och äta lasagne! mums.

 


lördagsmys.

Förut idag sträckte sig vattenläckaget i taket till mitt rum också. Så nu är det byttor här med. Haha det är helt sjukt. Vi måste nog panik-flytta. Har ingen aning om hur det ska gå annars.

Morgan kom hit tidigare och så har vi haft myskväll. :* Så gott det går med alla hinkar och saker överallt. Haha. Vi tittade till och med på Melodifestivalen. Haha men vi åt samtidigt så. Himla kul att Salem Al Fakir gick vidare direkt till Globen iallafall. :) Hans låt gillade jag verkligen! Haha vi hejade på honom, mamma och jag. Morgan var inte så värst intresserad men han titta iallafall. Haha. Han köpte med sig chips så nu ska vi mumsa på dem och titta på en film. Det blir antingen Baksmällan eller Marley & Jag. Vi får se vilken som vinner. ;)

Godkväll.

computer bag.

Igår var ju jag i Västerås och då var jag på jakt efter min dataväska! ;D Haha och jag fann den! Peeerfekt! Kostade dock 250 kronor men Morgan hjälpte till lite. Haha och nu är mina presentkort slut! p: Men iallafall, skitsnygg väska med stora nitar på! :D ♥


dripp dropp.

Lagom när jag publicerade förra inlägget typ halv 8 så ropade mamma på mig. "Det är vatten! Överallt!!" Hon hade hört ett ljud inifrån Johannas rum och han var inte hemma. Så hon öppnade och gick in och klev direkt i en massa vatten. Jag hade hört ljudet i en kvart iallafall men jag fattade inte att det var vatten som droppade nånstans ifrån. Trodde det var katterna som busade med nåt i hallen. XD Så jag rusade det och mycket riktigt var det vatten överallt. På alla Johannas saker.
Det droppade massvis från taket. Stoooora sprickor som släppte ner stora droppar alltså! Helt hemskt! Så vi fick sätta igång och torka, hämta hinkar och flytta saker osvosv. Det höll vi nog på med tills klockan blev ca 22. DÅ upptäckte vi att det öven var vatten i vardagsrummet. Det droppade där med!
HERREGUD vilken kväll. Mamma städar än. Vi vet inte vart vi ska ta vägen! Ringde larm-grejs men de ska komma imorgon tydligen. Innan dess hinner vi säkert drunkna. Haha. Så jag antar att de måste renovera lägenheten och en massa. Inte okej!? Vart ska vi bo? Det finns en ledig 2a i samma hus vi bor i. Antar att vi kommer få fly dit. Vet inte alls hur det ska gå...? Väntar bara på att det ska börja droppa i mitt rum med. Då DÖR jag.
Panik!

what is going on?

Igår sa Morgan att han blivit tillsagd att flytta pga sitt jobb. 15 mil härifrån. Flyttar du så dör jag. Jag vill självklart inte att han ska flytta ifrån allt och det känns bra att han heller inte vill det. Men man vet ju inte hur det blir med allt. Jag hoppas iallafall att han kan prata sig ur det. ♥
Nog sagt om det.

Idag hade jag biologilektion i Västerås. Det var supertråkigt. Heeeela dagen. Slutade klockan 15:15 ungefär och då gick jag mot stan och mötte upp Morgan på vägen. Så gick vi till Gina där jag köpte en himla praktisk sak! ;D Ska lägga upp bild senare. :) Sen åkte vi hem till honom ett tag och sen vidare till Ikea där min mamma var. Haha. Så jag åkte hem med henne sen. Morgan skulle va med några vänner och så. Vi ska ses imorgon igen. :)

Nu är det dags för mig och mamma att laga mat! Är superhungrig. Dessutom blir det enchilladas! :D MUMS.

expedition.

Vaknade klockan kvart över 9 imorse av att Emelie ringde. Hon och Lina var i Västerås och försökte hitta till avloppsreningsverket. Jag hade gett de min karta dagen innan men de hittade inte ändå. Haha de var på Pressbyrån på stationen när hon ringde. Jag försökte förklara för dem så gott jag kunde. Haha som om jag borde veta? Har heller aldrig varit där. Men jag hittar ju lite runt stationen och så. (:
Eftersom jag ändå var vaken så gick jag upp då. Skrev klart min ersättningsuppgift från Teknikveckan och sen gick jag och gjorde gröt. Mums! God frukost vare.

Har inte gjort så mycket mer idag. Städat rummet lite, pysslat, donar, tittat på tv, tittat på serier på datorn. Haha. Slapp och bra dag! Imorgon är det dags för nya tag. Börjar klockan 09:15 med lektion i Västerås. Så det blir väl till att gå upp 7 imorgon och ta bussen dit klockan 08:15. Segt. Och så går jag till klockan FYRA! Ska ha biologi heeela dagen. Galet. Efter det hänger jag nog hos Morgan ett tag. :* Senare på kvällen blir det nog bio med Mella här hemma i Eskilstuna :D Hoppas! Kan bli en lyckad helg...

Måste tillägga att jag börjat titta på Expedition Robinson 2003 nu. Haha det är så himla bra! Verkligen! SÅ mycket bättre än den skiten som tv4 visade. Hahah, det här är äkta! Älskar det! Toppen-tv. Dessutom är Anders Lundin en utmärkt programledare. Haha mycket bättre än Linda Isaksson eller Paolo. Nästan lite Jeff-kvalitet! Haha Jeff är alltså programledare för Survivor. Det har förresten snart säsongspremiär! Säsong 20. Cant wait! ♥

these boots are made for walking.

Och det ska jag göra också. Har köpt ett par nya vinterstövlar såhär mot slutet av vintern. De är superbekväma, snygga och heeeelt rätt! haha.




Köpte de givetvis på rea. 299:- på Skopunkten. 


robinson.

Gud vad jag ääälskar att titta på gamla serier. Som Fångarna på fortet tex. Men jag har alltid varit på jakt efter Expedition Robinson avsnitt, de gamla alltså. Men jag har aldrig hittat några. Inte förrän nu! :D haha Hittade hela säsong 7, alltså den som gick 2003. Det var den sista som gick på svt. Vill egentligen titta på äldre och framförallt den från 2001 men det verkar inte finnas tyvärr. ):

                          
                                            Deltagarna från Expedition Robinson år 1997-2002.

Jag minns att jag älskade detta program när jag var yngre iallafall. Tittade alltid på det på fredgar eller lördagar eller när det nu visades. Haha. Slutade titta när det bytte tvkanal till 3an. Men sen när 4an återupptog serien trodde jag att det skulle bli bra igen. Men så fel man kan ha. Haha. Så det ska bli riktigt kul att få titta på lite gammalt igen. :)
Dessa deltagare kommer jag bäst ihåg...


insikt.

Såklart nu när jag nyss varit iväg hos tandläkaren så måste jag ju söka massa på nätet ang tänder och det, och då dyker det ju bara upp ännu mer frågor och funderingar! Sånt som jag inte kan få svar på nu eftersom jag nyss var där. Haha jag lär ju få gå tillbaka dit alltså. Boka en tid för estetisk rådgivning eller nåt. Jag vet inte.
Har iallafall sökt runt en massa på nätet och insett att jag, om jag nu vill få bort gluggen, så att inte läpp-grejset kan komma tillbaka ifall jag "opererar" bort det, kan jag lika gärna skaffa skalfasader.
Eftersom att tandläkaren sa att tandställningen kan kosta 15 000 kronor och att jag sen måste ha nån tråd bak på tänderna forever osv osv så skiljer inte priset SÅ mycket. Hittade min tandläkare på internet och stället heter http://www.tandvard.praktikertjanst.se. Där hittade jag massa information om just skalfasader och om hur de kan hjälpa en som mig till exempel. De tar ungefär mellan 4500 - 6000 kronor per tand. I mitt fall är det ju två tänder det handlar om och det blir ju 12 000. I värsta fall måste man göra 4 stycken eftersom att resultatet "smälter in" bättre då. p: Då blir det visserligen dyrare men hur kul är det att gå med tandställning i ett år för ungefär samma pris? Och det kanske inte blir bra liksom..?
ÅÅÅÅH så mycket funderingar! Varför föreslog inte min tandläkare skalfasader? Jag fattar inte riktigt...
MÅSTE dit igen och prata. ÅH. Och dessutom få en remiss till en som kan fixa insidan på överläppen.


tandläkaren.

Kommer precis hem från tandläkaren. Förut gick jag alltid till Folktandvården men jag har alltid hatat dem. Det har alltid varit konstiga tandläkare/tandhygienister som har pratat på utländska och som inte förstått vad jag säger. Och jag har inte förstått dem. Och så har de gjort illa mig i munnen. haha. Ja, skitdryga helt enkelt.
Så då bytte jag tandläkare till en som mamma går till. Och idag var första besöket! De var huuuur trevliga som helst och tandhygienisten i receptionen log och var glad! Och tandläkaren var fantastisk. En gubbe som skämtade och var trevlig OCH som fattade vad jag sa. Så jag passade på att fråga alla frågor som jag hade som jag aldrig fått svar på hos folktandvården.
Jag frågade vad det är för svarta märken i mina tänder långt in, och då sa han klart och tydligt att det var pyttesmå missfärgningar och att alla hade såna. De på folktandvården hade bara sagt: "vaaa? va sa dooo?? Vilka svarta? Det er inga svart." Typ. Så detta var ett enormt framsteg!
Sedan fick glatt veta att jag inte hade några hål och att mina tänder var fina! De på Folktandvården har aaaalltid sagt: "Ja, du har början på hål men inte än." typ. Men denna man sa klart och tydligt att dessa små början på hål var obefintliga och att jag kunde vara lugn och fortsätta som vanligt! :D

Men sen tog jag mig tid och frågade dessa stora frågor. Hur skulle de kunna fixa till mina tänder? Dvs fixa gluggen, fixa till att jag slog bort den där grejen mellan tänderna när jag var typ 6 år. XD Haha. OCH han svarade. OCH han hämtade in en specialist.

NU NU NU har jag förstått vad som egentligen hände med mig. hahahah helt sjukt. Jag fick värsta uppenbarelsen. HAHA jag hade missppfattat allt. Mig själv. Det visade sig att jag inte alls slagit av den där grejen mellan tänderna. Nej den fanns var. Utan det som jag trodde var en trasig sådan var bara överflödig läpp! MEN eftersom jag aaalltid tyvärr haft en glugg mellan tänderna så har jag omedvetet skapat denna läppbit genom att suga in läppen? p:. (Den syns inte när jag pratar utan sitter på insidan.) Det är jag själv som orsakat detta! TÄNK om Folktandvården kunde talat om det för mig.
Specialisten talade iallafall om för mig vad som kunde göras och det skulle gå att rätta till. Men...
Bara att ha tandställningen i ett år skulle kosta ca 15.000 kronor. Och då är inte det kirurgiska ingreppet(pyttelitet ingrepp dock) inräknat. Men det kostar säkert också ett par tusen.
Så nu ställer jag mig frågan, är det värt det?

Alla ni som har fina tänder, var glada! Jävligt glada!

Förresten kostade denna undersökning mig ca 650 kronor. Nu har jag ca 100 kronor kvar på mitt kort. KUL!?


imitation.

Köpte en ny jacka häromdagen :D Ska ha den i vår hade jag tänkt.
Jag gillar det där med remmar och grejs. ;D Tuff jacka helt enkelt!




kemibiologidag.

Haha kände för att skriva ihop rubriken. Så det så. Tog bussen klockan 08:15 imorse till Västerås och så hade vi kemi på förmiddagen och sen biologi på eftermiddagen. Sen hämtade Morgan mig strax efter klocksn 16 och så åkte vi hem till honom en sväng. :* Det var så mysigt. Sen tog jag tåget hem och nu är jag hemma!
Haha nu kan jag äntligen slappna av. XD Är helt slut faktiskt. Så ikväll ska jag sega framför tvn och imorgon förmiddag ska jag till tandläkaren. iiih. Vill inte. Men men jag ska pallra mig dit iallafall. Har säkert tusen hål. Haha. XD Har aldrig haft ett hål i mitt liv. Så det är väl på tiden nu antar jag.
Nu är det middagsdags och så ska vi titta på Familjen Annorlunda. :)

natt.

Nu är klockan egentligen alldeles för mycket men jag är inte särskilt trött. Så därför ska jag nog titta på ett avsnitt av Fångarna på fortet! XD Är så glad över att jag lyckades ladda ner det. haha.
Förhoppningsvis så kan jag somna efter det. Ska ju upp tidigt och ta skit-bussen till skit-västerås. Haha inte pepp! Usch ja. Dags för kemi/biologi veckan!


RSS 2.0