tandläkaren.

Kommer precis hem från tandläkaren. Förut gick jag alltid till Folktandvården men jag har alltid hatat dem. Det har alltid varit konstiga tandläkare/tandhygienister som har pratat på utländska och som inte förstått vad jag säger. Och jag har inte förstått dem. Och så har de gjort illa mig i munnen. haha. Ja, skitdryga helt enkelt.
Så då bytte jag tandläkare till en som mamma går till. Och idag var första besöket! De var huuuur trevliga som helst och tandhygienisten i receptionen log och var glad! Och tandläkaren var fantastisk. En gubbe som skämtade och var trevlig OCH som fattade vad jag sa. Så jag passade på att fråga alla frågor som jag hade som jag aldrig fått svar på hos folktandvården.
Jag frågade vad det är för svarta märken i mina tänder långt in, och då sa han klart och tydligt att det var pyttesmå missfärgningar och att alla hade såna. De på folktandvården hade bara sagt: "vaaa? va sa dooo?? Vilka svarta? Det er inga svart." Typ. Så detta var ett enormt framsteg!
Sedan fick glatt veta att jag inte hade några hål och att mina tänder var fina! De på Folktandvården har aaaalltid sagt: "Ja, du har början på hål men inte än." typ. Men denna man sa klart och tydligt att dessa små början på hål var obefintliga och att jag kunde vara lugn och fortsätta som vanligt! :D

Men sen tog jag mig tid och frågade dessa stora frågor. Hur skulle de kunna fixa till mina tänder? Dvs fixa gluggen, fixa till att jag slog bort den där grejen mellan tänderna när jag var typ 6 år. XD Haha. OCH han svarade. OCH han hämtade in en specialist.

NU NU NU har jag förstått vad som egentligen hände med mig. hahahah helt sjukt. Jag fick värsta uppenbarelsen. HAHA jag hade missppfattat allt. Mig själv. Det visade sig att jag inte alls slagit av den där grejen mellan tänderna. Nej den fanns var. Utan det som jag trodde var en trasig sådan var bara överflödig läpp! MEN eftersom jag aaalltid tyvärr haft en glugg mellan tänderna så har jag omedvetet skapat denna läppbit genom att suga in läppen? p:. (Den syns inte när jag pratar utan sitter på insidan.) Det är jag själv som orsakat detta! TÄNK om Folktandvården kunde talat om det för mig.
Specialisten talade iallafall om för mig vad som kunde göras och det skulle gå att rätta till. Men...
Bara att ha tandställningen i ett år skulle kosta ca 15.000 kronor. Och då är inte det kirurgiska ingreppet(pyttelitet ingrepp dock) inräknat. Men det kostar säkert också ett par tusen.
Så nu ställer jag mig frågan, är det värt det?

Alla ni som har fina tänder, var glada! Jävligt glada!

Förresten kostade denna undersökning mig ca 650 kronor. Nu har jag ca 100 kronor kvar på mitt kort. KUL!?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0