kid.

Jag har suttit och smågråtit i över en timme. För en film. Nu har jag äntligen tittat på The Reader och den var hur bra som helst. Och sorglig. Hemskt bra. Måste bara få skriva lite om den. Är helt tagen!

Spoiler varning!
Filmen utspelar sig dels på 50-talet och handlar om den då sextonårige Michael, spelad av David Kross, som blir sjuk en dag efter skolan och tas hand om av den äldre kvinnan Hanna, spelad av Kate Winslet. De inleder en romans och skiljs senare åt då Hanna försvinner. Hon återkommer senare i filmen som en av de åtalade för krigbrott för sina handlingar som en vakt i ett koncentrationsläger. Michael som pluggar juridik följer allt på avstånd och inser att Hanna har en hemlighet som enligt henne själv är värre än hennes naziförflutna.

        

I'm not frightened. I'm not frightened of anything. The more I suffer, the more I love. Danger will only increase my love. It will sharpen it, forgive its vice. I will be the only angel you need. You will leave life even more beautiful than you entered it. Heaven will take you back and look at you and say: Only one thing can make a soul complete and that thing is love.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0