stuck on you.




Idag åkte jag och mamma ut för att sola efter lunch. Precis när vi åkte såg vi värsta regmolnen. Men vi chansade och körde iväg ändå. När vi kom fram var vädret ganska ostadigt i nån timme. Sen kom solen tillbaka och jag ringde och sa åt Morgan att komma. Efter lite mer moln och några regndroppar så kom solen tillbaka lagom när Morgan kom. Så mysigt. Sen badade vi. Första gången för oss två utomhus. Det var kallt men kul. Vi solade och åt glass och åkte inte hem förrän efter klockan 17. 

i thought to myself, wtf?



Idag skulle vara solig men den blev molnig. Solen kom bara fram lite nu på kvällen. Så därför spenderade jag hela dagen i sängen. Sent på eftermiddagen gick jag upp och bakade kakor. Nu ska jag titta på premiäravsnittet av Project Runway. Det är ny säsong alltså. Det blir nog det roligaste jag gjort idag.
Imorgon kanske bjuder på mer, vi får se.

flower power cake pops.




Häromdagen gjorde jag ju cake pops. Och jag testade på lite olika sätt att dekorera dem. Dessa har ett vitt chokladöverdrag som är doppat i mörk choklad. Och så en blomma på det. Gott det med!
Recept här.

god damn it.





Igår solade jag hela dagen. Det var så skönt ute. Men igårikväll var jag och tittade på Petter på stan. Elin var snäll och följde med och hennes kompis Simone. Jag hade jättekul! Sen dansade vi loss på dansgolvet efteråt. Petter var bra som vanligt. Nu är det dock slut-Pettrat för i år tror jag. På't igen nästa sommar kanske.
Filmade min favvo igår, Mikrofonkåt;
 
            

purple sparkling cake pops.




Idag bakade jag cake pops. Kaka på klubba. För första gången! Detta var som en träningsomgång inför min systers kalas i augusti. Jag tror att jag ska göra dessa då också. Jag gjorde lite olika varianter, bland annat den här med lila sockerströssel.
Det var busenkelt! Titta här;

 • 2 paket Ballerina kladdkaka
 • 100 g philadelphia
 • 200 g vit choklad
 • Klubbpinnar
 • Strössel

Mixa ballerinakakorna i en matberedare tills det bara är smulor kvar av dem.
Tillsätt Philadelphiaost.
Blanda och känn på degen, det ska gå att göra bollar av den.
Ställ in i kylen i ca 20 min.
Rulla sedan degen till små bollar.
Ställ in bollarna i kylen igen.
Smält chokladen i ett vattenbad.
Ta ut bollarna från kylen, doppa klubbpinnen i lite smält choklad och tryck in den i chokladbollen.
In i kylen igen och känn så att pinnen sitter fast!
Ta ut alla cake pops och doppa nu hela bollen i choklad och toppa med exempelvis lila sockerströssel. 
Ställ alla cake pops i någon typ av ställning, exempelvis en oasis för blommor, så de står rätt upp.
Förvara i kylen!


down by the water.




Idag åkte jag, Morgan och mamma på utflykt till Taxinge slott. Det ligger lite utanför Mariefred ungefär. Mamma har velat åka dit rätt länge. Till "kakslottet". Ja, där kan man fika i massor. Kakor, bullar, tårtor och sånt gott. Så det var det vi åkte dit för att göra. Kosta vad det kosta vill! Vi tog varsin tårtbit och en mindre godbit till. Det blev dyrt. Men så gott det var! Efter vår fikastund gick vi runt och tittade lite i slottsparken och kom ner till vattnet. Då kom en andmamma med sina åtta bebisar i följe. Så söta! Vilken bra dag. 

skippin' town.







Idag började med att det var grått ute. Som vanligt. Men sen efter lunch ungefär så kom solen fram. Ann ringde och frågade om jag och Johanna ville med ut till Torshälla till Elin och Erik. Och det ville vi såklart. Där barnvaktade vi lille Maddo en lång stund och när Oscar vaknade vaktade vi honom också.
På eftermiddagen kom Morgan dit och hämtade upp mig. Sen åkte vi ut till Mamma som var hos en kompis i Mälarbaden. Och då passade vi på att låna deras pool. Det var 27 grader i vattnet och så skönt! Kommer aldrig bada i sjön nu ju när jag blivit såhär bortskämd. Haha. Så mysigt vi hade det! ♥

a voice to calm you down.



Idag började grå och trist. Jag vaknade alldeles för sent, ungefär vid tolv. När jag kom på att allt bara var grått tänkte jag att jag lika gärna kunde sovit bort hela idag. Men nu så. För ett tag sen kom solen fram. Det är 42 grader i solen utanför mitt fönster. Skönt. Ikväll är det sommar.

we're shadows in the alley.


it should show.



Shorts m. bälte - H&M - 199:-

Ett tag hade jag två tegelröda shorts hemma. Lämnade tillbaka det ena paret och behöll dessa. Gillar dem!

en plats i solen.





Idag åkte jag och mamma till Västerås. Vi började med nya Ikea som mamma inte hade varit på tidigare. Detta blev min tredje vända tror jag. Vi tittade mest runt lite. Mamma köpte några krokar till hallen, en handduk och lite sånt. Jag nöjde mig med mina klisterborstar. De är så bra!
Efter Ikea åkte vi in till centrum för att äta och vi hamnade på Kalle på Spången. Mitt favvo. Allt är så gott där och så mysig personal. Vi hade tur för det hade hunnit bli strålande sol ute. Vi satte oss i solen och åt våra sallader och delade på en cola light. Sen gick vi på stan en sväng, fikade lite och sen åkte vi iväg för att titta i second hand-butiker men det mesta var stängt.

behold nagini, our work is done.





Nu är det gjort. Nu är det klart. Japp, jag och Morgan var och såg sista Harry Potter-filmen. Den allra sista. Morgan köpte världens största popcornbytta och jag smaskade lite choklad. Lite sorgligt att det verkligen var sista filmen men hur bra som helst iallafall.
Jag har inte läst en enda bok men jag har sett alla filmer. Jag skulle därför inte påstå att jag kan Harry Potter på något sätt alls, men jag uppskattar historien och det jag sett i filmerna. Part 1 tyckte jag iallafall var rätt dålig i jämförelse med Part 2. Däremot kan jag tycka att hela Part 2 filmen kändes som ett enda långt slut. Så för min del hade de gärna fått trycka ihop Part 1 och 2 till en film istället. Men men.
Bra slut, bra historia! Det blir nog ett par Harry Potter-race i framtiden.

krokusvägen.






Idag har jag varit ute hos Elin och Erik i Torshälla hela dagen. Ja, jag tog med mig Morgan och lillasyster också. Där ute skulle de starta ett projekt - måla om huset! Så vi var där för att hjälpa till. Jag målade lite och så barnvaktade jag lite. Lille Maddo mest bara låg och var nöjd. Hon gjorde några grimascher ibland men annars så gick det bra. Fångade en bild då hon såg riktigt sur ut. Haha. Bäbisar alltså. Oscar gick runt och lekte för sig själv och med oss. Vi badade bilarna och vattnade blommorna. Vid matbordet sen spexade han loss rejält. Med majskolven i munnen. Så söt unge!
Nästa helg kanske vi åker ut igen för att hjälpa till. Eller så är huset redan klart då och vi får se resultatet. Det visar sig.

fleet foxes.




Igår var jag och mamma ute i skogen. Jag ville plocka blåbär och mamma med. Men det var lite svårt. Jag bara tappade alla bär hela tiden. Blåbär var inte min grej. Och mygg var det också. Idag räknade jag myggbetten. Jag kom till 20 och sen slutade jag. Men igår när jag bara tappade alla blåbär kom jag på att det var lättare att plocka smultron. Och de växte ju till och med utmed stigen. Mycket lättare. Och gott till yoghurten imorse.

goda dagars magi.




Klänning - Bik Bok - 299:-

whoopie pies.




Det här är alltså Whoopie pies. Eller Big Fat Oreo som de också kallas. Den amerikanska macaroonen! Jag bakade de för första gången igår. Som en träning inför min systers kalas i augusti. Det var busenkelt.

Här är receptet:

3,8 dl vetemjöl
 1,6 dl kakao
 1,5 tsk bakpulver
 0,5 tsk salt
 60 gram smör
 4 msk olja
 2,4 dl farinsocker
 1 ägg
 2 tsk vaniljsocker
 2,4 dl mjölk.

Chokladfyllning
 
 3 dl florsocker
 1,2 dl kakao
 4 msk smör
 3 msk vispgrädde
 1 tsk vaniljsocker
 0,5 tsk salt
 
Sätt ugnen på 200 grader. Sikta alla torra ingredienser i en bunke. Vispa smör, matolja och farinsocker i en annan. Blanda ner ägget och mjölken. Sist vispar du ner de torra ingredienserna försiktigt. Fyll en spritspåse med smeten och spritsa små pluppar, i storlek med en 5-krona ungefär, på ett bakplåtspapper på en plåt. Grädda de i 10 min tills de poppar tillbaka när du trycker på dem. Låt svalna. Sätt sedan ihop en whoopie med en annan med hjälp av fyllningen i mitten. Den där fyllningen är det bara att blanda ihop i en bunke och sen spritsa på.

power meet - lördag.





I lördags var det dags för Power Meet i Västerås igen. Vaknade upp på morgonen riktigt förkyld men bestämde mig för att åka iallafall. Ville inte missa ju! Hade tagit med mig min filt så där satt vi längelänge och tittade på alla bilar som åkte förbi. Vi hade med oss lite gott att dricka också. Och körsbär och vindruvor. Gott! Och mysigt.
När det blev mörkt blev min förkyling mer påtaglig så vi blev inte så sena. Tror vi var i säng hemma hos Morgan klockan 01 eller nåt. Nu är det bara att se fram emot nästa års Power Meet!

power meet - fredag.






Igår började jag känna mig förkyld. Men det stoppade mig inte från att åka till Västerås en sväng idag. Det är ju Power Meet denna helg! Bilträff för de som inte vet. Stort. Rätt kul, iallafall om vädret är bra. Och det var det. Herregud så skönt! Tog tåget hem sen för mamma och jag har varit på kalas i Ärla nu ikväll. Men imorgon åker jag tillbaka igen. Om jag nu inte får feber inatt. Buh.

jaws.



Halsband med hajtand - H&M - 49,50:-

Igår när jag var på stan en sväng så kikade jag in på H&M. De hade fått in lite nya accesoarer och det brukar typ aldrig hända här i stan. Fastnade för detta hajtandshalsband! Fanns i guld med vit hajtand också. Men detta kändes mer som mig. Snyggt!

Sugen på en gul bikini, en sån som jag har på bilden? Säljer en här, på tradera! Har en över nämligen. Helt ny och så otroligt snygg nu i sommar!
Länk: http://www.tradera.com/Gul-bikini-H-M-hm-Overdel-Bandeau-36-SLUTSALD-OMBLOGGAD--auktion_342185_135851210

right back at you.



Svart klänning - Monki - ord. pris 400:-

Den här snygga svarta klänningen fyndade jag på Monki i Västerås för 200:-. Japp, det var halva priset! Så värt. Älskar detaljerna bakpå. Så fint.

one shot.







I fredags åkte jag och Elin till hennes mormors land och fikade. Det är så fitn där ute! Sen på kvällen lagade vi mat hos Elin och det blev himla gott. Jag gjorde min sallad. Haha, jag är lite tillfälligt besatt av den. Så gott och fräscht. Sen fixade vi potatisgratäng och marinerade filéer. Mums. Vi åkte och köpte en flaska rosé till maten också.
Och man skulle väl kunna säga att kvällens låt blev Ove je Balkan från förra årets Eurovision. Min låt! Älskar den. Haha. Sent sent gick vi iväg för att titta på solnedgången som redan gått ner. Haha. Vi shotade i äggkoppar också. Mycket hann vi med. Och så en film och choklad på det mitt i natten. Man har så kul hos älskade Elin!

cityfestival.



Igår åkte jag till Västerås för att gå på Cityfestivalen med Morgan. Det var perfekt väder. Inte för varmt och inte för kallt. Vi gick runt och tittade en massa och så köpte vi Langos. Så gott! Tar alltid den med gräddfil, rödlök och ost. Mums. Sen hann vi med att köpa munkar också. Bara en massa onyttigt gott!
Mot kvällen gick vi in till området med stora scenen för vi skulle kolla på September och Petter. Eller ja, mest Petter. Klockan 20 satte September igång men vi tittade inte så noga. Bortåt 22 var det däremot Petters tur och då hade vi tagit plats långt fram i trängseln. Jag var så pepp! Och det var så bra! Passade på att knycka en autograf efter seplningen. Och så köpte jag en stortröja att sova i. Morgan knäppte en bild på mig och Petter också. Bra att ha.
Underbart bra dag!

                            
                                        Filmade lite. Lyssna på en gammal favorit! Nostalgi.

RSS 2.0