mönster.

Ny sjal. Looooves it.



sjuk.

Bloggen blir verkligen lidande just nu på grund av att jag är sjuk. Usch, är så förkyld. Visste att det skulle bli såhär eftersom jag varit på praktik. Snoriga småbarn smittar alltid. Alla är verkligen sjuka där. Fattar inte varför de flesta föräldrarna inte stannar hemma med sina barn när de är sjuka. Alla smittar alla. Nu är jag sjuk. Blev det i förrgår. Snorigt och jobbigt är det. Det är så tråkigt att vara sjuk en hel helg. Hade sett fram emot en massa saker. Städa ordning hemma, träffa Morgan ♥, julmarknaden, baka pepparkakor. Men nu blir allt skit. Ligger bara i sängen och nyser, hostar och snorar. Inget vidare alltså.

Har ägnat min tid åt serier. Har nu tittat klart på expedition robinson 2004. Grattis Jerry som vann! Visste ju redan det, men kul ändå. haha. Ska nog börja titta på säsong 2005 nu.
Bloggen får lida ett tag till!


nighttime.

Spelade in Bonde idag och tittade med mamma när hon kom hem. Så vi har rätt nyligen tittat klart. haha. Har haft praktik idag med, och det har gått bra. Här hemma har jag ägnat min tid åt att göra bananflugefällor. Inte lätt. Imorgon ska jag handla vinäger.

Nu måste jag verkligen sova.

tröja.

Köpte en ny tröja för ett tag sedan. Älskar rostbrunt.

    
                          

sometime.

Första praktikdagen för den här gången är avklarad. Är på en småbarnsavdelning på en förskola. 1-3åringar. På torsdag ska de ta "skolfoto". haha snacka om sent på året. Men det ska bli kul. Barn är ju så härliga alltså. haha. Hade en ganska bra förstadag med andra ord. Det var ju inte så illa som jag kom ihåg. tih.

Kom hem sent. Fick stå och vänta på bussen alldeles för länge. Var väl hemma till typ 15.10. Har inte gjort nåt vettigt sen dess.
Och nu är jag uppe alldeles för länge. Måste sova. Nu.





Ibland är min katt såhär gosvänlig. Ibland så.

saffran.

Idag har jag bakat saffransbullar med mandelmassa till min födelsedag. Jag tänkte att det var lika bra att få det gjort nu, för de kommande två helgerna kommer jag ha så mycket annat för mig. Fyller år den 7e. Rätt snart faktiskt.
Morgan var med och bakade på ett hörn han med. Så duktig.

Nu ska jag smaka en bulle. Måste ju ta reda på om de går att bjuda på. tih.



deathly hallows.

Nu är jag hemkommen från nya Harry Potter-filmen. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka. Har inte läst någon utav böckerna, men har sett alla filmer på bio. Och denna "part 1"-film måste vara den sämsta av de alla. Nja. Den var inget vidare. Jag satt bara och väntade på att det skulle hända något. Jag tänkte: "Åh, nu kanske!", men då tändes lamporna i salongen och filmen var slut. Haha. Det där med att dela upp sista boken till två filmer var ingen bra idé, tycker jag.
2 av 5 stjärnor. haha!


choklad.

Min största kärlek är nog choklad. Men för tillfället försöker jag hålla mig borta från den. Haha. Häromdagen kunde jag dock inte hålla mig. Så jag bakade chokladbollar.

     
     


torsdag var det.

Tänkte ägna mig åt en stunds nattbloggande.
Torsdagen bjöd på en halvdagslektion i västerås med redovisning. Inte helt fel. Redovisningen gick bra den med. Sen köpte jag en macka på kåren och sen hämtade Morgan upp mig och så åkte vi hem till honom och tvättade. Haha, eller jag var inte så involverad. Men det var hans val. Stannade kvar där ett tag, och sen skjutsade han hem mig så jag fick laga mat. Maten blev klar 21:15. haha. Segt. Men det blev god mat idag med, och då tar det lite tid. tih.

Imorgon är jag ledig men ska försöka plugga lite. och såklart träffa underbara Elin! :)
Nu ska jag fortsätta titta expedition robinson 2004. haha.


korvstroganoff.

Blev så himla sugen på korvstroganoff. Hade inte ätit det på flera år. Tror jag bara gjort det nån gång på vegetariskt vis, och nu har jag ju varit vegetarian i snart 6 år. Haha. Så det va på tiden! Hittade på ett eget litet recept. Improviserade lite om man säger så.
Lök, sojakorv, creme fraiche, grädde, tomat och tomatpure. Och så kryddor förstås. Mums!



expedition robinson.

Expedition: Robinson sändes första gången i svensk tv 1997 med Harald Treutiger som programledare. Det var tider det! Men det blev långt från en succé. Efter massiv tittarstorm fick SVT stoppa sändningen och klippa om avsnitten. När det började sändas igen vände tittartrenden och 2,6 miljoner människor såg finalen. SVT sände programmet till 2003 och Anders Lundin ledde ”Robinson” de sista fem åren. Han var en riktigt bra programledare han med, tycker jag! När Robert Aschberg och TV3 tog över programmet 2004 försvann såklart tittarna och 2006 beslutade tv3 att lägga ner programmet.

Nu är jag i full gång med att titta gamla avsnitt! När programmet visades på tv såg jag säsong 1 - 1997, säsong 2 - 1998, säsong 3 - 1999, säsong 4 - 2000, säsong 5 - 2001, säsong 6 - 2002 och säsong 7 - 2003. Men sen sket jag i det under hela tv3-perioden säsong 8-10. Började titta igen på säsong 11 - 2009 då tv4 tog över. Tittade också på Robinson Karibien säsong 12 och titttar nu på säsong 13 som visas på torsdagar. Haha, jag är ett troget fan med andra ord.

Men! Sket ju fullständigt i tv3s version. Nu blir det ändring. Har fått ner säsong 8 och 9, alltså 2004 och 2005. Så nu ska det tittas! Har börjat lite smått med 2004 då Isabel Adrian är med, hon från Svenska Hollywoodfruar. Haha, det är helt sjukt hur annorlunda hon ser ut. Iallafall i jämförelse. Rösten avslöjar henne.

Tummen upp för nostalgi-tv!

                          
Robinsongänget från 2004. Isabel längst ner till vänster i bild.

memory lane - kulltorp.

       
       

Bild 1. Jag & katten Moses myser.
Bild 2. Jag hälsar på hästen Lilleman.

Dessa bilder är tagna på landet 2005. Vi brukade åka dit mycket förr och hälsa på mammas halvsyster. Hon hade hus där och en massa djur. Har många mysiga minnen därifrån.

rio.

Ååååh. Nu äntligen! Tack! Såhär var det...
I typ torsdags kunde man se de kommande tiderna för Harry Potter och Dödsrelikerna på Sf bion här i Eskilstuna. Och jag fick en chock! Premiär 22:15 på Rio 1(193 platser) på onsdag 17 november. Men sen? På torsdagen skulle den få två tider på Rio 2(typ100 platser) och sen på fredagen skulle den gå EN tid på Rio 3(typ 70 platser). Jag fick panik. HUR kan man visa en så ny storfilm på Rio 3??? Hur jag än vände och vred på det så kom jag inte fram till hur de hade tänkt där egentligen.

Men så idag! Idag tittade jag in igen på hemsidan och nu har de shaped up. De har lagt till fler föreställningar. Nu fick den FYRA extravisningar på RIO 1 på lördagen, 3 nya på fredagen. haha. Så nu finns det hopp!

Det blir alltså bio i helgen. Fredag eller lördag.



stay in.

Idag regnar det. Skönt. Jag ska inte ut något heller. Inte alls. Idag ska jag stanna inne och äta plättar. Kanske tittar jag lite på någon serie. Fortsätter nog med One Tree Hill. Är på säsong 3 nu. Snart 4. Det är ganska spännande.



party.

Igår var det kalas på högsta nivå. haha. Min storysyster Linns karl som också heter Morgan, fyllde 40. Åh vad trevligt vi hade det! Tror det var över 50 pers där plus en massa barn. haha. Vi kom dit vid 17:30 och åkte hem vid midnatt. Det serverades supergod mat, fika och drinkar. haha. Drack en cosmo och en p2. muuums. :) Men min Morgan drack inget för han körde. haha. Men jag tror han hade kul ändå.
Mycket trevlig kväll!






love oh love.

Idag kände jag mig lite extra kär av någon anledning. hihi. Trots att jag och min karl knappt hann träffas nåt. Men han kom hit och åt potatisgratäng iallafall. Tror att han också va lite extra kär idag. Sen så myste vi lite till Idol. Efter det for han.
Imorgon ses vi igen och då är det kalas!

    
    
    

Hittade massor med gamla bilder. Rätt gamla. Tagna i mars 2009. ♥


torsdagsmys.

har precis kommit hem efter en lång dag i Västerås. Lektionen var riktigt tråkig alltså. Roligast var att prata med Elin i telefon efteråt, och att få träffa Morgan en sväng. :) Vi åkte till Ikea och av en slump så hamnade vi bakom min storasyster Linn i kön när vi var klara och Morgan skulle köpa pizza. haha så lustigt! Så jag åkte med henne hem. :) Vi hann prata en lång stund i bilen eftersom vi missade avfarten till Eskilstuna. Haha!

Nu ska jag äta kvällsmat. Bättre sent än aldrig. :)

         

På med morgonrocken så fort man kommer hem. Haha det är iskallt hemma.

early.

Känner att jag är vaken alldeles för tidigt. Är det tillåtrt att tvingas gå upp vid denna tid? Omänskligt. Ska snart gå till bussen och åka till Västerås på föreläsning. Så tråkigt. Hade hellre stannat här hemma och luktat på blommorna. Haha. Och så har jag ugnspannkaka till matlåda. tih.

konstigt.

Var inne på H&M en snabbis idag och upptäckte något mycket märkligt. Tog med två, visserligen olika, par byxor in i provhytten. Det skiljde ungefär drygt 2 storlekar emellan de - men båda satt lika bra på! Är inte det konstigt? Hur tusan ska man veta vilken storlek man har egentligen? Haha. Slutade med att jag köpte de i storleken mindre såklart. haha. Trodde aldrig att de andra större skulle passat. Illa att de gjorde det. Men kul att de som var 2 storlekar mindre passade. haha. Märkligt. Fyndade iallafall. Det var ett par vanliga slimmade svarta jeans med fickor bak. 99:- på H&M alltså. Fint det.

Nu ska jag äta en sen frukost. Har varit hos tandläkaren hela morgonen. iiih. Orkar inte skriva om det nu.
Just ja, borde städa idag också. Fixa ordning. Mitt rum är en katastrof.

     
En ledsen(?) katt i sängen som är fylld med saker. haha. Det är jag o katten idag.

acne.

Fick en tröja av min karl. Kärlek. ♥


vitt.

Jag har vetat länge att det skulle komma snö till idag här i stan. Jag bara visste det. Och mycket riktigt - det snöar och blåser! Kan dock meddela att det icke snöar i Västerås, dit jag ska idag på lektion. Haha, trodde att det skulle det, men nej. Jag har blivit ny bästa vän med webbkameror.se så nu kan jag se hela Sverige! haha. Fantastiskt. Kan vidare meddela att det är en hel del snö vid Riksgränsen. XD

Men nu är det som så, att jag har kommit på en bra grej med snön i november. Det blir ljust! November blir ljust! Usch, tycker inte om att vakna på morgonen då det är helt svart ute. Det ska va ljust! Detta medför snön. Mycket positivt. Tummen upp.
Men det får gärna sluta blåsa så förbannat...

       

Edit: Jaha, nu snöar det i Västerås med.

skirt.

Köpte en ny kjol häromdagen. Loves it!



red lips.

Så snyggt alltså. Mhm! Körde på det igår.




akropolis.

Nu ikväll var jag, morgan och syster iväg och åt med hela pappa familjen på restaurang. Så mysigt! Det var heeela Danmarks-gänget där. Haha. Pappa & Ann, Elin & Erik + Oscar, Ida & Petter, Linn & Morgan + Karin och Jonna, och så farmor. Och vi tre. Haha! Så kul att få träffas lite sådär spontant. Pappa ringde och bestämde med alla igår. Hastigt och lustigt. Toppen kväll! <3 Bra helg överlag faktiskt.




kyrkogården.

Igår åkte jag och Morgan till kyrkogården och tände ljus. Vi gick till minneslunden och där tände tände jag ett för min mormor och han ett för sin morfar. Det var så fint med alla tusentals ljus. Så vackert. Jag brukar inte åka och tända ljus på Alla Helgona men jag ska nog börja med det från och med nu.




mess.

Haha är mittt uppe i att möblera om i mitt rum. Mycket ska bort och saker ska plockas med. Vilken projekt! Men det kommer bli tusen gånger bättre sen. Nu måste jag dock ta en paus för att fixa iordning mig(om jag kommer in i garderoberna. XD) och sen gå till stan och möta upp en vän för en fika.
Måste komma ihåg att köpa en vattenflaska på stan också...


dots.

 

Nya strumpbyxor. Billiga var de också. 79:- från H&M.

pumpkin.

Vi tar Halloween idag istället. har nyss avjutit en mysig halloweenmiddag med mor min. Det serverades tacos! hah jag fick ju bestämma. :) Nu står en kladdkaka i ugnen. Det där med att kämpa ner sig i de försmå byxorna får jag börja med imorgon istället. haha.

Har hunnit med lite shopping idag också. Och Morgan kom på besök en sväng. Fick en så fin tröja av honom! Åh, han är så snäll. Kärlek till både han och tröjan. ♥ tih. Visar sen.

   

too big.

Det är så tråkigt. Så tråkigt. Nu måste det bli ändring!
Beställde hem ett par byxor från H&M som jag sååå gärna vill ha. Men så passar de inte. Verkligen inte. Det gick inte ens att dra upp dragkedjan! Det är så tråkigt att aaaalltid behöva gå upp en storlek från den storlek man vill ha. Jag förstår inte hur jag har låtit mig själv bli såpass mycket större? Haha.
Nu är det drygt en månad kvar till min födelsedag. Tills dess ska fettet va borta! Japp. Byxorna ska på. Först tänkte jag att "jaha, då får jag väl skicka tillbaka de då." Men nej! Jag ska fan behålla de och de ska bli mitt mål. Måtte detta funka!

                            
Japp, det är de här byxorna. ♥

torsdag.

Lyckades sluta jättetidigt idag. Hann med 13:25 bussen hem. Helt otroligt! Men sen när jag kom hem så somnade jag. haha, hann titta på Top Model kl 15. Sen pallade jag inte mer. Jag var så himla trött! Sov dåligt inatt och så. Men nu är jag utvilad! Är ju ledig imorgon så då kan jag vara uppe hur länge jag vill inatt. haha ska nörda serier. Idag är det ju torsdag så det är både Survivor och Americas next top model som gäller.
Underbara torsdagskvällar. :)

     
     

amazing race.

Måste tipsa om denna underbara serie! haha man blir helt fast. Och jag sitter och är tokstressad men peppad i 41 minuter. haha. I Amazing Race tävlar lag, två och två, om en miljon dollar in a race around the world!
Första säsongen är från 2001 och är ingen höjdare tycker jag. haha, tog mig knappt igenom första avsnittet. Den är alldeles för seg och man hänger inte med. Serien har verkligen utvecklats nu på senare år! Nu visas säsong 17 i amerika. Självklart följer jag den! KevJumba som blev känd genom Youtube är med och tävlar med sin pappa. Haha, heja! Senast fick Kevin agera Babushka och sätta potatis! haha så roligt.

Kan rekomendera säsong 14 också förresten. Amazing race visas på söndagar i Amerika och går att titta på här.


rainy.

Det har regnat hela morgonen. Hela förmiddagen. Men nu helt plötsligt så ser jag lite blå himmel och regnet har avtagit. Kanske imorgon blir soligare. Hoppas.
Jag har inte hunnit göra mycket alls idag. Har tittat på en massa serier bara. haha. Borde gå och duscha. Funderar på det ett tag till. Ska se ett till avsnitt av Amazing Race först...



november.

Idag har det varit riktigt såntdär november-väder. Regn, vind och rusk. Därför hatar jag november. Det har jag alltid gjort. Usch blir så less den här månaden alltså. Det händer liksom ingenting viktigt.
Det var ganska tråkigt i skolan idag också. Vi slutade 14:40 men såklart så fick vi eskilstunabor stanna kvar och vänta på 15:25-bussen för att åka hem. Så drygt. Och vilken trafik det var ute! Såklart. Det är det alltid runt kl 16. Men nu är det hemmakväll som gäller. Ska titta på en maaassa serier.

gloves.



Fick hem lite grejer från H&M idag. Beställde för längelängesen men H&M är så sega. Seriöst. Man borde inte handla från dem, men det är svårt att låta bli. haha.
Jaja, den som väntar på något gott...

RSS 2.0