kolmården.







I lördags åkte jag och Morgan till Kolmården. Vi besökte både Djurparken och Tropikariet. Det var så himla fint väder hela dagen lång och vi hade en toppendag! Vi hade svårt att hitta dit men det var det värt. Morgan som aldrig varit där tidigare tyckte också att det var superkul. En sån fin dag med så många härliga djur!

squeezed up.

 

Igår tog jag mitt pick och pack och åkte till Västerås. Min plan var att ta med mig min karl på kvällsbio. Det kändes som om det behövdes igår. Och idag var vi på stan en sväng innan han skjutsade mig till Ikea där jag mötte upp mamma. Vi hade massor att handla. Jag gjorde av med typ 500:- iallafall. Aj. På mest småsaker men det var ändå sånt som jag behövde. Lite ljus, en hylla, en ram osv.
Just ja, drack en så god milkshake idag från squeezed-baren. Mums. Och Morgans smoothie var inte dum den heller.

kalas för Karin.




Det är mycket kalas i augusti, som sagt. I söndags firade vi lilla Karin som fyllde 8 år. Hela å t t a år. Helt galet, minns det som igår när hon var en liten bäbis. Nästan iallafall. Av oss fick hon Hanna Montana säsong 1. Det var hon inte alls förberedd på så det var kul. Vi gav bort pennfodral och pennor som bonuspaket med. I rosa och svart.
Linn hade gjort världens finaste tårta som vanligt och den var mycket god. Det var mycket folk och full fart. Så mysigt kalas, så.

colorful cake pop.




Dessa söta cake pops bakade jag till min systers kalas. De blev uppskattade av gästerna. Men det är lite pill i tillverkningen alltså! Varje gång jag gör dem lovar jag mig själv att det är sista gången. Haha. Inget för mig med dåligt tålamod. Men goda är de.

kalas för syster.





Den 17e firade vi lillasyster som fyllde 17 år. Det var lite svårt att vara glad på ett vis på grund av kisse som jag saknade så, men såklart vi skulle ha kalas ändå. På morgonen firade syster, mamma och jag genom att vi gav bort våra gåvor. Jag hade bakat chokladmuffins som syster hade önskat sig. Vädret visade sig bli riktigt fint framåt eftermiddagen och kvällen så vi bestämde oss för att bära ut bord och fira utomhus. Vi brukar alltid bli så många när vi har kalas så det var ju toppen. Nästan 20 stycken tror jag att vi var. Jag stod för allt fikabröd men mamma hade gjort tårtan. Mums.

lemon poppy seed cupcakes.




kalas för Oscar.




I söndags var vi bjuda på kalas med fika hos lille Oscar som fyllde 2 år. Det är sjukt vad fort tiden går. Två hela år firade vi han iallafall. Presenterna flödade och alla var där. Vi fick jättegod tårta med maräng. Av oss fick Oscar filmen Bilar och av ett par andra fick han en bärgningsbil. Och det hade nog räckt + koalamössan som han fick av karin & Jonna. Bärgningsbilen körde i ett och mössan ville han inte ta av. Söt.

forever and ever amen.








Saknar dig. ♥

legend of.



Idag sa vi hejdå till underbara, fina, söta kisse. Mamma ställde en bild på Zelda i hallen. På bilden ligger hon och sover och är bara ett år gammal. Sen tände mamma ett ljus för vårt gos.
Det är så svårt.

somewhere over the rainbows.



Somewhere over the rainbow
Way up high,
There's a land that I heard of
Once in a lullaby.

I juni såg jag två regnbågar bredvid varann. Idag är det ingen alls.

paj/trasig




Häromdagen gjorde jag paj. Jag hittade receptet på en blogg men bytte ut köttfärsen till quornfärs. Mycket godare. Men då får man komma ihåg att krydda som en tok för annars smakar det ingenting. Jag vräkte på med salt, peppar, paprikapulver, vegeta och chili. Gott.

fix you.




Om en timme ska vi åka till djursjukhuset i Strömsholm. Vi har redan varit hos veterinären här i stan. Jag vet inte vad som kommer hända eller vad som kommer bestämmas. Det är så hemskt allting. Orkar inte tänka. Jag vill bara att allt ska bli bra igen men vad gör man om det inte går?
Zelda. ♥

leaving on a mayday.





Häromdagen bakade jag och mamma bullar. Halva degen blev dessa bullar med nutella i. Det hade jag aldrig testat på förut. Det blev såklart hur gott som helst. Bullar behövs dagar som dessa.

jag är allmän egendom ikväll.






Efter att jag hade barnvaktat i lördags så festade jag loss på kvällen. På Åfesten såklart. Haha det är rätt uttjatat men varför inte. Svart skulle spela på Strömsholmen och jag hade fixat gratis armband in. Så det var bara att gå! Jag mötte upp Elin som var hos Jannike och sen gick vi tre för att lyssna. Det var bra som vanligt. Bra kväll. Den slutade på dansgolvet inne på Brasserie le grand för min del.

whyred.



Topp - Whyred - ord. pris 500:-

Den här snygga toppen fyndade jag på Whyreds outlet längs Drottninggatan i Stockholm när jag var där för en vecka sen. Det var 50% off så jag fick den för 250:- Som hittat! Älskar ryggen på den. Och färgen är inte helt fel den heller.

speeding cars.





I den här stan har vi något som kallas för Åfesten varje sommar. Det är en fest och vi har en å. Ungefär så förklarar jag det. Det kommer karuseller till stan, och artister uppträder.
Igår var vi barnvakt till lille Oscar på 2 år. Vi gick en tur till stan och tittade på allt och det tyckte han var riktigt kul! För det fanns ju en bil-karusell. Toppen! Sen fick han dra i snöret och så vann han ett gosedjur. Längs marknaden sålde de också många lockande saker. Det blev en del stopp vid alla bilar om man säger som så. Biltokig unge! Men något som Oscar inte kunde glömma eller sluta tänka på var "den läskiga gubben". Det var hulken som stod på toppen av en karusell.

stockholm i mitt hjärta.

I måndags var jag i Stockholm med Morgan. Vi hann shoppa och gå på bio. Vädret var väl sådär men vi hade kul ändå. Och jag har blivit taco bar-frälst. Haha! Så gott ju. Vi shoppade på beyond retro och whyred. Bion vi såg var Baksmällan II. Riktigt rolig, precis som första filmen. Stockholm är inte så dumt det.


lars wallin.







Igår åkte jag och mamma till Stockholm. Stockholm igen. Har varit där tre gånger nu på rätt kort tid. Men det är bara kul. Vi åkte för att gå på Lars Wallin utställningen på Waldemarsudde. Det var så himla häftigt att se alla klänningar! Drygt 150 stycken. Så många vackra hantverk! Och så var det lite kul att se alla kändisars dressar som man kände igen från Melodifestivalen och så vidare. Vi hade väldig tur med vädret också. Det var en varm och skön dag i Stockholm.

pain au chocolat.




 

Dessa godsaker bakade jag igårmorse innan vi åkte och bada. Så gott strandfika blev det! Och det var verkligen superlätt att baka dem. Mums. Jag som älskar choklad.

a beautiful life.




Idag var så himla solig och skön. Jag och mamma åkte ut och sola och bada redan vid 13 tiden. Sen kom Morgan också dit vid 16 och så var vi där tills det var dags att åka hem och laga middag. Dessa dagar alltså. Man mår så bra. Underbart. Och så bjöd jag mamma och Morgan på mina pain au chocolat som jag bakade imorse och de fick högsta betyg. Det blir nog varsin till nu ikväll som kvällsfika.

nacho de luxe.




Detta var vad jag åt idag. Receptet är för 2 portioner som jag och syster blev rejält mätta på. 
Jag var i Stockholm häromdagen och då åt vi på Taco Bar och jag blev frälst. Hah. Försökte mobilblogga om Stockholms-dagen men det fungerade tydligen inte. Hm.
Iallfall, här är min variant på Taco Bars Nacho de luxe. Gott!

rolling in the deep.






Det här var igår, det. Men idag har varit minst lika varm. Nåväl. Jag och Morgan åkte iväg för att sola och bada. Så skönt. Men det var lite småmulet hela dagen igår. Iallafall där ute vid vattnet. Inne i stan var det typ kokhett. Som idag alltså. Vill bada imorgon med om det ska fortsätta vara såhär skönt. Hoppas!

baka baka liten kaka.




Häromdagen så bakade jag nöttoppar till min systers födelsedag. Hasselnötter är så gott! Speciellt ihop med choklad så jag tror att jag ska doppa dessa i choklad lagom till kalaset. Så länge får de bo i frysen.
Det gick nästan för fort att baka dessa kakor. Se här;

50 gram smör
200 gram hasselnötter
1 dl strösocker
1 ekologiskt ägg
Hela hasselnötter till dekoration

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Mixa hasselnötterna till ett fint pulver i matberedare. Blanda nötterna med smör, strösocker och ägg. Klicka ut massan på en plåt med bakplåtspapper och forma smeten med fingrarna till toppar. Sätt en hasselnöt i varje topp. Grädda gyllene i mitten av ugnen, cirka 18 minuter. Låt svalna på plåten. Doppa sedan botten i smält choklad!

seastar.



Topp - Acne

För ganska så längesen beställde jag en topp från Acnes webshop. Fyndade den på rea såklart. Tror det var 60% off. Hur bra som helst! Gillar verkligen enkla linnen och toppar med roliga rygger. Så snyggt, speciellt nu på sommaren!

RSS 2.0